Wat kost een dakkapel?

Wat kost een dakkapel?

Een van de meest gestelde vragen is hoe duur een dakkapel is. Dit is een vraag die je moeilijk in een paar zinnen kunt beantwoorden, aangezien de kosten van een dakkapel afhankelijk zijn van verschillende factoren. In dit artikel duiken we dieper in de kostenopbouw voor een dakkapel.

Waarvan is de prijs van een dakkapel afhankelijk?

De prijs van een dakkapel is afhankelijk van een aantal factoren:

Model van het dakkapel

De meestgekozen traditionele dakkapellen hebben een plat dak dat lichtjes oversteekt. Deze dakkapellen zijn vaak goedkoper dan de moderne variant, het zgn. kadermodel. Deze dakkapellen met terugvallend kozijn zijn vaak iets duurder. Tenslotte kun je ook kiezen voor een dakopbouw met enkele of dubbele nokverhoging waarvan de prijs nog een stuk hoger ligt dan de hiervoor benoemde dakkapellen.

Uitvoering van het dakkapel

Materiaal is een van de factoren voor de prijs van een dakkapel. Kunststof is het goedkoopst, waarna hout volgt en tenslotte zink. Verder speelt ook de raamverdeling een belangrijke rol. Een draaikiep raam is namelijk een stuk duurder dan een vast raam. Tenslotte is vanzelfsprekend een groot dakkapel natuurlijk duurder dan een klein dakkapel, maar relatief goedkoper dan een klein dakkapel.

Toegankelijkheid bij het plaatsen

Wanneer het moeilijker is om een dakkapel te plaatsen door de ruimte om het dak heen, wordt het duurder om een dakkapel te laten plaatsen. Wanneer de ruimte erg toegankelijk is, betaal je geen extra kosten door een slechte toegankelijkheid van het dak.

Dakconstructie

Wordt het dakkapel geplaatst op een plat dak? Op een puntdak of op een schuin dak? Ook dit zijn factoren die de prijs van een dakkapel beïnvloeden.

Hoe kun je besparen op de kosten voor een dakkapel?

Er zijn een aantal dingen die je kunt doen om de kosten laag te houden voor een dakkapel. Een tip is om je dakkapel tegelijkertijd met je buren te laten zetten. Er zijn namelijk een aantal vaste kosten bij het laten plaatsen van een dakkapel die je dan kunt delen met je buren.

Kosten van een dakkapel

Zie hier een overzicht van gemiddelde kosten van een kunststof dakkapel per grootte. Deze prijzen zijn bedoeld ter indicatie en we raden altijd aan een afspraak te maken met onze adviseurs of een bezoekje te brengen aan onze showroom voor een persoonlijk advies en prijs op maat.

3.00 metervanaf 7.750,00 euro
4.00 metervanaf 9.000,00 euro
5.00 metervanaf 10.250,00 euro
5.50 metervanaf 11.000,00 euro
6.00 metervanaf 11.750,00 euro
7.00 metervanaf 13.000,00 euro

Misschien ook interessant

Waarom kiezen voor FARO Dakkapellen?

Gratis adviesgesprek aanvragen
op locatie of in de showroom

Onze adviseurs komen gratis bij je langs om het beste beeld te krijgen van de bestaande situatie.

Van 25 december t/m 7 januari zijn wij gesloten in verband met de Feestdagen. Maandag 8 januari zijn we er weer en zullen we je bericht beantwoorden.

Wat is je naam? *
Waar wil je dat het adviesgesprek plaatsvindt? *
Wat is je adres? *
Hoe kunnen we je het beste bereiken? *
Wat is je telefoonnummer? *
Wat is je e-mailadres? *

Ontvang vrijblijvend een offerte
op maat op basis van jouw wensen

Geef jouw specifieke wensen aan en wij sturen je geheel vrijblijvend een offerte toe per e-mail.

Van 25 december t/m 7 januari zijn wij gesloten in verband met de Feestdagen. Maandag 8 januari zijn we er weer en zullen we je bericht beantwoorden.

Wat is je naam? *
Wat is je adres? *
Hoe kunnen we je het beste bereiken? *
Wat is je telefoonnummer? *
Wat is je e-mailadres? *
Welk model dakkapel spreekt je aan? *
Welk materiaal heeft jouw voorkeur? *
Breedte dakkapel bij benadering (in cm's)