Vergunning voor een dakkapel

Vergunning voor een dakkapel

In sommige situaties is voor het laten plaatsen van een dakkapel nodig om een vergunning aan te vragen, voordat je een dakkapel kunt laten plaatsen. Zo’n vergunning heet een omgevingsvergunning. Deze moet je aanvragen bij je gemeente. In dit artikel leggen wij uit wanneer en hoe je deze vergunning moet aanvragen, hoe lang dit duurt en hoeveel kosten dit met zich meebrengt.

Wanneer kan ik vergunningsvrij een dakkapel laten plaatsen?

Je kunt een dakkapel vergunningsvrij laten plaatsen, mits deze voldoet aan de volgende eisen: het dakkapel moet een plat dak hebben, mag maximaal 1,75 meter hoog zijn en moet minstens een halve meter speling hebben tot de randen van het dak. Daarnaast moet het dakkapel voldoen aan de eisen van het bestemmingsplan van de gemeente en moet de woning welstandsvrij zijn. Staat je woning in een welstandsgebied? Dan heb je meestal een vergunning nodig.

“Het is altijd aan te raden eerst naar de gemeente te gaan, om er zeker van te zijn dat je vergunningsvrij je dakkapel kunt laten plaatsen.”

Hoe krijg je een omgevingsvergunning?

Een omgevingsvergunning kun je aanvragen bij de gemeente. Iedere gemeente heeft andere regels voor de bouw van dakkapellen, dus moet je bij jouw gemeente informeren wat je precies nodig hebt om een omgevingsvergunning te krijgen.

Houd er rekening mee dat de aanvraag van een omgevingsvergunning veel tijd in beslag neemt. Volgens de reguliere procedure duurt het 8 weken voordat je de vergunning hebt, maar de procedure kan eenmaal met 6 weken verlengd worden. Vraag je vergunning dus op tijd aan!

Hoe duur is de vergunning voor een dakkapel?

De kosten van een omgevingsvergunning voor een dakkapel kunnen sterk variëren. Je moet toch wel rekening houden met 250-600 euro voor de omgevingsvergunning.

FARO dakkapellen kan het proces van een dakkapel laten plaatsen geheel uit handen nemen, inclusief het regelen van de vergunning. Vraag jouw prijs aan via de onderstaande knop.

Misschien ook interessant

Waarom kiezen voor FARO Dakkapellen?

Gratis adviesgesprek aanvragen
op locatie of in de showroom

Onze adviseurs komen gratis bij je langs om het beste beeld te krijgen van de bestaande situatie.

Van 25 december t/m 7 januari zijn wij gesloten in verband met de Feestdagen. Maandag 8 januari zijn we er weer en zullen we je bericht beantwoorden.

Wat is je naam? *
Waar wil je dat het adviesgesprek plaatsvindt? *
Wat is je adres? *
Hoe kunnen we je het beste bereiken? *
Wat is je telefoonnummer? *
Wat is je e-mailadres? *

Ontvang vrijblijvend een offerte
op maat op basis van jouw wensen

Geef jouw specifieke wensen aan en wij sturen je geheel vrijblijvend een offerte toe per e-mail.

Van 25 december t/m 7 januari zijn wij gesloten in verband met de Feestdagen. Maandag 8 januari zijn we er weer en zullen we je bericht beantwoorden.

Wat is je naam? *
Wat is je adres? *
Hoe kunnen we je het beste bereiken? *
Wat is je telefoonnummer? *
Wat is je e-mailadres? *
Welk model dakkapel spreekt je aan? *
Welk materiaal heeft jouw voorkeur? *
Breedte dakkapel bij benadering (in cm's)